Άδεια οδήγησης

Έχουμε βγει παρέα και στην επιστροφή ο οδηγός του αυτοκινήτου, ελαφρά ζαλισμένος, με ρωτάει αν μπορώ να οδηγήσω (σπάνια πίνω αλκοόλ λόγω της χαμηλής μου ανεκτικότητας, δηλ. γίνομαι ντίρλα αμέσως, γι’ αυτό και το αποφεύγω)!

Ξαφνικά φουσκώνω σαν παγώνι, αρχίζω να με εκθιάζω και να δείχνω όλο περηφάνια το νέο δίπλωμα οδήγησης που απέκτησα και έχει το μέγεθος και την υφή πιστωτικής κάρτας (ευρωπαϊκών προδιαγραφών).  Αρχικά ανησυχεί διότι το αυτοκίνητο είναι παροχή της εταιρείας στην οποία εργάζεται, οπότε σε οποιαδήποτε ατυχή περίπτωση η ασφάλεια δεν θα κάλυπτε παρά μόνο τον νόμιμο οδηγό.

Λίγο τα λογικά μου επιχειρήματα, λίγο η γλυκιά του παραζάλη, μου δείνει τελικά τα κλειδιά.
Μάθημα πρώτο: όταν έχει πινακίδα με ανώτατο και κατώτατο όριο ταχύτητας το ακολουθείς πιστά. Ακόμη κι αν στο δικό σου (μεγάλο) χωριό δεν υπάρχει πουθενά ταχύτητα ορίου 130χλμ!

Μάθημα δεύτερο: η λωρίδα εκτάκτου ανάγκης υπάρχει για περιπτώσεις Εκτάκτου Ανάγκης κι όχι για να έχεις λίγο παραπάνω χώρο στα δεξιά. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;

Στην Ελλάδα οδηγώ εδώ και 13 χρόνια σερί, χωρίς παρεκτροπές. Κι όμως, στο ευρωπαϊκό χωριό που ήρθα χρειάστηκε να αγοράσω το βιβλίο  “Πράσινο Φανάρι-Άδεια Οδήγησης”, στα γαλλικά βεβαίως-βεβαίως!

One response »

  1. […] για τα σήματα. (Για να το θυμηθείς, μπορείς να πατήσεις εδώ.) Πολύ χρήσιμο βιβλίο, έχει σήματα που δεν έχεις […]

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s